Izaberi

понедељак, 14. јул 2014.

Beskrajna priča

Ako ne znate kako je to uživati u knjizi, biti tužan i proliti suze zbog završetka iste, onda sigurno niste kao Bastijan Baltazar Buks. On je debeljuškasti dečak sa iks nogama kome ništa ne ide od ruke. Njegova strast su knjige. Ali, kad jednog dana iz stare antikvarnice ukrade divnu knjigu sa zlatnim koricama, sve će se promeniti. Bastijan se sakriva na tavan i kreće da čita Beskrajnu Priču. U početku je to obična avanturistička priča, ali posle nekog vremena, Bastijan shvata da se i on pominje u toj knjizi! Nakraju i sam upada u nju, i tamo postaje novi kralj Fantazije, bezgraničnog carstva u kom se sve odvija. Ali, da li će uspeti da se vrati u svoj svet?

Ova knjiga mi se svidela zato što je neizvesna do samog kraja. Zanimljivost kod nje je to što je tekst pisan u dve boje. Crvena i plava. Crvenom bojom je pisan deo koji se odnosi na normalan svet, a plavi na Fantazijski svet. Takođe je snimljen film, ali prvo pročitajte knjigu!

Džim Benton


Džim Benton nije devojčica koja ide u osnovnu školu, ali ne uzimajte mu to za zlo. I pored toga, on uspeva da živi od duhovitosti.

Tvorac je mnogih proizvoda koji nose njegov zaštitni znak, nekih za veliku decu, nekih za malu decu, i nekih za odrasle koji se, iskreno, verovatno ponašaju kao mala deca.

Možda ste s njegovim proizvodima već upoznati. To su Srećni zeka, Samo Džimi i Dragi Ćutljivi Dnevniče.

On pravi dečje TV serije, dizajnira odeću, i piše knjige.

Džim Benton živi u Mičigenu sa svojim neobičnim ženom i decom. Oni nemaju psa, a posebno ne osvetoljubivog brakirca.

Džejmi Keli nema pojma da joj Džim Benton, ili vi, ili bilo ko drugi čita dnevnike.

Pogledajte još:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...