Izaberi

четвртак, 30. јануар 2014.

Da li ste vi žaba?

Knjiga "Da li ste vi žaba?" je mnooooogo zanimljiva. U njoj ima 20 dramskih igara za decu, podeljenih u dve grupe. Od 6 do 8 i od 8 do 10 godina. Sa svake strane nalaze se teme za razgovor.
Ja i moje društvo smo već podelili uloge i počeli da učimo tekst. Sigurna sam da će vam u nekom trenutku zatrebati zanimljiv i smešan dramski tekst, i zato vam preporučujem da je nabavite, jer ćete se 100% oduševiti!

субота, 25. јануар 2014.

Džeklin Vilson

DŽEKLIN VILSON je rođena 1945. kao Džeklin Ejtken, u Batu, u Velikoj Britaniji. Počela je da piše veoma rano: svoj prvi „roman” od dvadesetak stranica napisala je sa devet godina. Nije naročito volela školu, pa ju je napustila sa šesnaest godina. Zaposlila se najpre u izdavačkoj kući, zatim je dve godine radila kao novinarka, a onda se konačno posvetila pisanju. Napisala je nekoliko kriminalističkih serijala i brojne predstave koje su se izvodile na Radiju 4, ali su joj tek knjige za mlade donele svetsku slavu i značajne nagrade. Džeklin vodi radionice kreativnog pisanja za decu. I sama strasna čitateljka, u svojoj biblioteci ima preko petnaest hiljada knjiga! Živi u Kingstonu na Temzi i ima jednu kćer.

Bakovuk i Povratak bakovuka


                                                                     Bakovuk

Crvenkapinoj baki je dosadilo da se skriva od vuka pa je otišla u dom za srećne i dugovečne likove iz bajki. Vuk više nema šta da radi i kreće za bakom. Prerušen u stariju gospođu on guta svakog na koga naiđe tražeći baku. Za njim tragaju inspektor Brljiša i njegov pomoćnik Njuškalo, kojima pomaže Crvenkapa,  zabrinuta za svoju baku.

                                                            Povratak bakovuka

Inspektor Brljiša i njegov pomoćnik njuškalo preobučeni u kostim vuka pokušavaju da uhvate vuka, koji je pošao da uhvati baku pre nego što ova stigne u grad na tombolu. U priču su ovaj put umešani i šef policije, Ljubitelji Ljubimaca, bakin nećak i poneki čitalac.




Ovi urnebesni romani su mi se strašno svideli i sve vreme dok sam ih čitala smejala sam se k'o luda na brašno! :)




четвртак, 23. јануар 2014.

Disney englesko srpski rečnik u slikama



 



Volite engleski ili niste dobri u njemu a nemate iz čega da učite jer vam udžbennik i nije nešto? Onda je ova knjiga baš za vas! Srpsko engleski rečnik u slikama sa preko 1000 pojmova pomoći će vam da naučite (zavolite) engleski kroz igru i zabavu. U njemu možete da naučite da na engleskom kažete: boje, oblike, brojeve, dane u nedelji, instrumente... I još mnogo toga! Takođe, ovaj rečnik vam može pomoći i u školi! Ja ga već uveliko čitam i kad god ne znam neku reč, samo zavirim u knjigu. Toplo vam ga preporučujem jer znam da će vam se svideti!

Za vežbanje engleskog vam takođe mogu pomoći zbirke kratkih priča u 4 male knjige. I one su mi se dopale  i preporučujem vam ih!







понедељак, 13. јануар 2014.

Matilda

Matilda je devojčica genije. Naučila je da čita sa 3 godine, a sa 4 je pročitala sve knjige iz biblioteke. Ona živi sa gospodinom i gospođom Mutivoda, njenim roditeljima. Ali, oni misle da je čitanje glupo! Nikada joj ništa lepo nisu rekli. Govore joj samo da treba da sedi i gleda televiziju. Ali Matilda neće da sedi i gleda televiziju. A pošto je tako pametna, Matilda će nadmudriti i njih i strašnu upravnicu škole, gospođicu Batinić. Natprirodnu moć koju poseduje, iskoristiće da istera pravdu i pomogne divnoj učiteljici Medić.

Ova knjiga govori o devojčici koja je genije i koja ima natprirodnu moć da pomera stvari. Knjiga je poučna i mislim da bi trebalo da je pročitate!

 

Žurke u pidžamama

Ruža je nova devojčica u školi, a kao što svi znaju, to uopšte nije lako: samo ona još nema najbolju drugaricu. Ali ona i još 4 devojčice prave klub Cvetići zato što se sve zovu po nekom cveću. Jasmina, Nevena, Selena, Ruža i Rada odlučile su da naprave žurke u pidžamama. Ali Ruža ne zna da li će ona moći da pravi žurku zato što ima stariju sestru Maju koja ima poremećaj u mozgu i zbog toga ne može da hoda i jedino što može da izgovori je: UR-UR-UR. Uskoro su sve devojčice sem Ruže napravile svoju žurku i sve iščekuju njenu. Ali ona ne zna kako će njene drugarice reagovati na njenu sestru Maju?


Ovo je zanimljiva priča o tome kako na kraju svako nađe nekoga sličnog sebi. Ova knjiga mi se jako dopala i pročitala sam je tri puta. Nadam se da će vam se svideti!

петак, 10. јануар 2014.

Džeronimo Stilton

Džeronimo Stilton je miš koji živi u gradu po imenu Mišograd. Radi kao urednik u novinama"Mišije novosti." On tvrdi da ne voli avanture, ali u svakoj knjizi ode u neku. Ali nikad ne ide sam. Uz njega su i njegova sestra Tea, nećak Bendžavin i rođak Trapola. Do sada je napisano 29 knjiga o njemu i ja sam ih sve pročitala. Takođe postoje i knjige Tee Stilton. Njenih knjiga ima oko 15 i mnogo su dobre! Nadam se da će te pročitati nekoliko!



понедељак, 6. јануар 2014.

Hedviga i maks ulov

Hedviga je mala devojčica koja živi na selu. Ona žarko želi konja, ali njeni roditelji nisu sigurni da bi mogli da se brinu o njemu. Ali, jedne večeri Hedviga čuje kako njen tata priča sa nekim telefonom: "Sutra dolazim po njega." i "Hedviga će se obradovati." Sutradan njen tata, sa zagonetnim osmehom na licu, uzima prikolicu, kači je na kola i odlazi. Uskoro se vraća, a u prikolici se nešto rita. Hedviga zna šta je to. To je konj. Konj sa divnom grivom i repom koji lepršaju na vetru. I tata otvara vrata prikolice. Hedviga će pući od iščekivanja. Iz prikolice izlazi... MAGARAC!? Hedviga ne može da veruje! Umesto divnog konja, dobila je magarca!?



Ovo je urnebesna priča o devojčici i njenom magarcu. U njoj ima tuča, laži i mnooogo plakanja. Knjiga mi se jako svidela zato što je u isto vreme i smešna i tužna i zabavna. Ali, ova knjiga je ustvari nastavak knjige "Hedviga", i mislim da bi trebalo da pročitate i nju.



                   

Pogledajte još:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...